Kaliforniya, ABD — 28 Ağustos, Pazar

Kalkışa hazırlanmak

Srila Gurudeva tarafından Aralık 2005 de Navadwip'de verilen bir sabah darshanının MP3 kaydını dinliyordum, Kutsal Lütufları orada şöyle diyor,

Bu dünya bizim için çok da iyi değil çünkü biz sadece birkaç günlüğüne buradayız: sonra ölüm gelecek ve bizi alacak. Bu durumu beklemeyin. Elinizde ne varsa, onunla ilerlemeye çalışın. Yanılgı ortamını aşmak için Goloka Vrindavan'a doğru iyi bir fırlatma rampası edinmeye çalışın — ve bagajınızı atın...

şöyle düşündüm, ne hoş bir benzetme: fırlatma rampası.

Fırlatma rampası "bir roketin fırlatılmak için üzerinde durduğu, genelde üzerinde destek yapısı bulunan bir platformdan oluşan alan"dır; aynı zamanda "temeldir ya da başlangıç noktası"dır.

Fırlatma rampası — güçlü bir platform (Krishna bilincinde sağlam temel) ve destek yapısı (Vaishnava bağlantısı) — olmadan yanılgı ortamından kurtulmamız imkansızdır.

Dünya uçsuz bucaksız uzayda yüzüyor ama bu dünyadaki fiziksel cazibeyle, bizim yörüngeye uçmamız önleniyor. Benzer şekilde, maddesel idrak, bilincin sonsuz alanında yüzüyor ama biz maddesel arzunun cazibesiyle bu boyutta kısılıp kaldık.

Dolayısıyla bilince yolculuk yapmaya başlamadan önce, "iyi bir fırlatma rampası"na — bu yanılgı dünyasının cazibesinden kurtulmak için gerekli olan müthiş enerjinin ve gücün altında dağılmayacak sağlam, somut bir temele ihtiyacımız var. Biz o temeli, tevazuyla bir Vaishnava'dan duyarak (sravanam) elde edeceğiz.

Vaishnava'dan duymak demek Vaishnava ile bağlantıda olmak demektir, Vaishnava ile bağlantıda olmak ise onun anlayışının etkisinde kalmak demektir. Bu demektir ki sadece duymakla kalmamalı, bilincimizi de değiştirmeliyiz. Bu nedenle Srila Gurudeva Goloka Vrindavan'a gitmek amacıyla yanılgı ortamını aşabilmek için "bagajımızı (sahte egonun fazla bagajını) atmak" zorunda kalacağımızı söylüyor.

Gelişme kaydedip kaydetmediğimizi, ya da kendimize "iyi bir fırlatma rampası" kurup kurmadığımızı böyle ölçebiliriz.

—İngilizceden çeviren:
Krishnendrani Devi Dasi

URL: http://imonk.net/turkish/11/0828.html
Düzen: iMonk — 28 Ağustos, 2011.